Ofisinizi taşımaya karar verdikten sonra bilmeniz gereken önemli önemli bazı bilgileri bu yazımızda paylaşmak istedik. Eğer sizde şirketinizde bir taşınma sürecini yönetiyorsanız bu önerilere dikkat etmeniz yararınıza olacaktır.
Ofis taşıma sürecini iyi yönetmek için iyi planlama yapmak gerekir. Bu nedenle taşınmanın her adımını ayrı ayrı değerlendirmek ve üzerinde kafa yormak gerekir. Biz işinizi kolaylaştırmak için ofis taşıma sürecini 6 adıma ayırdık. Şimdi hazırsanız önce adımları belirleyelim ve her adımı detaylı olarak inceleyelim.
Ofis Taşıma Süreci
1- Neler taşınacak neler taşınmayacak tespit edin ve bir eşya listesi oluşturun.
2- Taşınma gününe ve ofisin taşınması kaç gün sürecek buna karar verin.
3- Nakliyat firmalarından teklif alın.
4- Teklifleri iyi değerlendirin.
5- Taşınma sürecinin yönetimi.
6- Taşınma sonrası işlemler.
Sizde planlamanızı bu altı adım üzerine kurun ve ödevlerinizi yerine getirerek rahat bir taşınma gerçekleştirebilirsiniz.
1- Neler Taşınacak Neler Kalacak Tespit Edin Ve Bir Eşya Listesi Oluşturun
Bu adım genelde dikkate alınmayınca süreç başından itibaren sıkıntı geçmeye başlar. Bir aşamadan sonra içinden çıkılmaz hale gelir. Eğer taşınma işlemi başlamış ve hale netleşmemiş konular varsa şimdiden geçmiş olsun. Çünkü sizi zorlu bir taşınma deneğimi bekliyor demektir.
Bunu yerine elinizde bulunana eşya listelerini nakliyat firması ile paylaşarak onu detaylı olarak bilgilendirmiş olursunuz. Bu eşya listesini inceleyen nakliyat firması size ne kadar çalışan, ne kadar paketleme malzemesi ve kaç adet kamyon ile hizmet vermesi gerektiğini kolayca tespit edebilecektir.
Eşya listesi size süreci kolay denetleme imkanı sağlayacaktır. Eşyalar kamyona yüklendikten sonra eşya listesi ile istediğiniz her eşya kamyona yüklenmiş mi hemen tespit edebilirsiniz. Ayrıca taşınma bittikten sonra son kontrolü de eşya listesi ile yaparak tüm eşyalarınızın yeni ofisinize taşındığından emin olabilirsiniz.
Eşya listenizin olmaması hangi eşyaların taşındığını ve hepsinin yeni adrese doğru yerlere konulduğunu doğru tespit etmeniz çok zordur.
2- Taşınma Gününe Ve Ofisin Taşınması Kaç Gün Sürecek Buna Karar Verin
İşlerin aksamaması için ofisin ne zaman taşınacağı veya ne kadar sürede bitirileceği çok önemlidir.
Çoğu profesyonel bu seçeneği ilk sıraya koyuyor. Bize göre önce taşınacak eşyanızı tespit etmeli daha sonra eşyanın miktarına ve özelliğine göre gün ve süre seçimi yapmalısınız.
Bu kararı verdikten sonra müşterilerinizi bilgilendirebilirsiniz. İşlerin aksamaması için bu önemlidir. Müşterilerinizi önceden taşınma günü ve süresini bilmeleri halinde kendilerini bu duruma hazırlayacaklar böylece taşınmayı en az müşteri kaybı yaşayarak tamamlamış olacaksınız.
3- Nakliyat Firmalarından Teklif Alın
İşte tam olarak bu aşamada devreye Enakliyat giriyor. Enakliyat ile müşteri yorumu olan bir çok profesyonel ofis taşıma şirketinden kolayca fiyat teklifi alabilirsiniz. Oluşturduğunuz eşya listesini ve ofisinizin resimlerini çekerek nakliyat ihalesine ekleyebilir böylece en doğru teklifleri hızlıca bir arada görebilirsiniz. Birçok ofis taşıma şirketinin teklifini bir arada görüp kıyaslama yapabilirsiniz.
Enakliyat ile sadece teklif almanın dışında müşteri temsilcinizden taşınma süreci hakkında bilgi alabilir ve süreç boyunca desteği ile size daha rahat bir taşınma deneğimi sağlayacaktır.
4- Teklifleri İyi Değerlendirin.
Profesyonel nakliyat şirketlerinden aldığınız teklifleri değerlendirip doğru firmada karar vermek sürecin en hassas noktalarından biridir. Nakliyat firmalarının verdikleri teklifleri bugüne kadar sadece fiyat bazında birbiri ile kıyaslayabiliyordunuz. Ancak aslında buradaki en önemli detay seçtiğiniz nakliyat firmasının size nasıl bir hizmet verebileceğini bilmek istersiniz. Elinizde bir veri olsun istersiniz. İşte ihtiyaç duyduğunuz bu veriler Enakliyat’ta var.
Nakliyat firmalarının müşteri yorumlarını, fiyatlarını kıyaslayarak en doğru firmaya kolayca karar verebilirisiniz. Müşteri yorumları ile firmanın hizmet kalitesini kolayca görebilir ve ihtiyaç duyduğunuz özellikteki ofis taşıma şirketinde kolayca karar verebilirsiniz.
Taşıma fiyatlarını nasıl kıyaslamanız gerektiği ile ilgi ofis taşıma fiyatları
başlıklı yazımızı da incelemenizi öneriyoruz.
5- Taşınma Sürecinin Yönetimi
Taşınma sürecinin başından sonuna kadar nakliyat şirketine destek olun. Hazırladığınız eşya listesinin birkaç kopyasını yanınıza alın ve taşımayı yapacak ekiple baylaşın. Taşınma başlamadan önce tüm ekibi bir araya toplayıp taşınacak eşyalar ve nelere dikkat etmeleri gerektiği ile ilgili bilgilendirme yapıp başarı dilemenizi tavsiye ediyoruz.
Taşınma bitene kadar gördüğünüz olumsuz davranışları ekip liderine aktarın. Her şeye çok bilmiş gibi karışmayın bu davranışınız geri tepebilir. Her zaman yapıcı olmaya çalışın. Ancak taşınma sürecinde anlaştığınız detayların yerine getirilmesi konusunda taviz vermeyin.
Eşyalar kamyona yüklendikten sonra ofisi, merdiven boşlukları ve asansörleri kontrol edin unutulmuş bir eşya olmasın. Ofiste gitmesini istemediğiniz eşyaları da kontrol edin yeni ofisinize istemediğiniz eşyaların boş yere taşınmayın.
Taşınma bittikten sonra ekip liderleri ile elinizdeki eşya listesi ile son kontrolü yapın. Böylece tüm eşyalarınızın yeni ofisinize taşındığından emin olursunuz. Eşya kontrolünde gördüğünüz kırık eşya veya mobilyalar için uygulayacağınız yaptırımları netleştirin ve ödemeyi yapın.
6- Taşınma Sonrası İşlemler
Ofisin taşınma işi bittikten sonra genel bir temizlik yaptırın. Temizlikten sonra ofisiniz kullanıma hazır hale gelmiş olacaktır.
Taşınma sonrası 3 güne kadar gördüğünüz olası hasarları nakliyat şirketi ile paylaşabilirsiniz. 3 günden fazla bir süre geçmesi durumunda hasar talepleriniz ofis taşıma şirketleri tarafından dikkate alınmayacaktır bilginiz olsun.