Eyvah! Takım Bozuldu


 

Hanımların en çok korktuğu şeylerden birisi, üzerlerine titredikleri yemek, çay ve kahve takımlarının bozulması, yani parçalarının hasar görmesidir.

Birinin herhangi bir parçasının kırılması takımın bozulması anlamına gelir.

Bunun önüne geçilmesi içinse özellikle taşınma sırasında özel önlemler alınmalıdır.

Yüklü ücretler ödenerek ve özenilerek alınan yemek takımı, su takımı, kahve takımı ve kahvaltı takımı gibi ürünler, hanımların mutfaktaki gözbebekleridir.

Hatta bu takımlar, zarar görmemeleri için genellikle özel günler haricinde de kullanılmazlar.

İş başa düşüp de oturulan evden taşınma vakti geldiğinde ise, “hayırlısıyla” taşınana kadar hanımların yürekleri de bu narin takımların bulunduğu kolilerde atar.

Çünkü takım ruhuna sahip olan bu ürünlerin parçalarından bir tanesine bile zarar gelmesi, tüm takımı etkiler.

Böyle olumsuz bir durumun yaşanmasının ve takımları zarar gören hanımların hayata küsmesinin engellenmesi içinse taşınma sırasında bazı pratik önlemlerin alınması gerekmektedir.


Narin Parçalar Olan Takımlar Taşınmaya Nasıl Hazırlanır?


Gönül ister ki bu nadide eşyaları tek tek pamuklara sarıp, kuş tüyü yastıkların üzerinde taşıyalım.

Ancak bu durum pek mümkün değil, hem de bu kadar tedbirli davranılmasına gerek yok.

Cam veya porselenden yapılmış olan bu takımların taşınması için birkaç küçük önlem alınması ve taşınmaları sırasında bir miktar da tedbirli davranılması yeter de artar.

Takımların taşınması için en güvenli yöntem kendi ambalajlarının kullanılmasıdır.

Bu yüzden mümkünse bu tip ürünler satın alındıktan sonra ambalajları kötü günler için saklanmalıdır.

Bu sayede karton, plastik ya da strafordan yapılmış bir zemin üzerinde her bir parça için özel yuvası olan bu malzemelerle tüm narin takımlar rahatlıkla ve güvenle taşınabilir.

Bunun haricinde, taşımaya hazırlamak için öncelikle takımdaki tüm parçalar ambalaj kağıdı gibi bir kağıt kullanılarak özenle sarılmalıdır.

Servis tenceresi, çay demliği ve kahvaltı kaselerinin kapakları ise aynı şekilde sarıldıktan sonra, kendisi gibi sarılmış olan ve kabının üzerine koyulmalıdır.

Gerekirse her iki parça bir defa da birlikte sarılabilir.

Bardak, kadeh ve şekerlik gibi parçalar ise tek tek sarılmalıdır.

Kahve takımlarını tencerelerin içine kolilere paketleme yaptığınız gibi ambalaj kâğıdıyla sarın ve tencere içine yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını da kapatarak bantlayın.

Böylece çelikten bir zırhın içende kahve takımlarınız güvende olacaktır.




Takımlar Nasıl Kolilenir?


Parçaların sarılmasından sonra kolileme işlemine geçilebilir.

Taşınacak olan malzemeler öncelikle cam ve porselen olmak üzere gruplandırılmalı ve camlar ile porselenler ayrı kolilere yerleştirilmelidir.

Sarılan parçalar kolilere çok sıkışık olmayacak şekilde yerleştirilmeli ve tabak ve çay altlığı gibi düz parçalardan çok sayıda olanlar boyutlarına göre üçerli ya da en fazla altışarlı gruplar şeklinde yerleştirilmelidir.

Koliye yerleştirilmeden önce kolinin en altına çok sayıda kağıt buruşturulup yerleştirilmeli böylece zeminden gelecek darbeleri engeller.

Yerleştirilen parçaların taşınma esnasında birbirlerine çarparak zarar görmemeleri içinse arasında kalan boşluklar buruşturulmuş kağıt, karton ya da balonlu naylon torbalarla desteklenmelidir.

Koli, taşma yapmayacak şekilde doldurulduktan sonra eşyaların üzerine son kez balonlu naylon serilmeli ve koli bandı ile kapatılmalıdır.

Kolinin üzerine, içinde kırılacak eşya bulunduğunu belirten bir uyarı yazısı da yazılmalıdır.

Bu şekilde koli bir başkası tarafından taşındığında da gerekli özen gösterilecektir.

Ancak tüm bu işlerin zahmetini yaşamak istemiyorsanız, uzman nakliye firmalarına Enakliyat üzerinden kolaylıkla ulaşarak profesyonel destek alabilirsiniz.

Bu firmalar sayesinde nadide takımlarınızın ve diğer tüm eşyalarınızın yeni evinize güvenle taşınmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas