Evinizin Havasını Kimyasallardan Temizleyen 10 Çiçek

 



Çiçeklerin dekorasyon dışında havada bulunana kimyasalları absorbe ettiğini biliyor musunuz? Nasa tarafından gerçekleştirilen çalışma sonucu havadaki tehlikeli kimyasalları absorbe eden çiçeklerin bir listesini ve hangi kimyasalları havadan aldıklarını paylaşmak istedik. 

Barış Çiçeği (Spathiphyllum)

Çevremizde sık sık gördüğümüz bir çiçektir. İsmini ilk kez duymuş olabilirsiniz. İngilizce ismi Paese Lily yani aslında Barış Zambağı olarak da çevrilebilir.
Barış çiçeği; Benen, formaldehit, trikloretilen, amanyok, tolüen, ksilen gibi havada bulunan kimyasallar temizlemektedir.


Barış çiçeği

su ışık besleme


İngiliz Sarmaşığı (Hedera helix)

Bu sarmaşık çeşidi de birçok zararlı kimyasalın etkisini azaltıyor.  Barış çiçeğinin de absorbe ettiği benzen, formaldehit, trikloretilen, tolüen ve ksilen gibi kimyasalları absorbe ederek evinizin havasını temizler.


İngiliz sarmaşığı


Kasımpatı (Chrysanthemum morifolium)

Görünüz olarak çok hoş bir çiçek olan kasımpatı da görünüşü kadar absorbe ettiği kimyasallar ile de öne çıkmaktadır. Nasa’nın barış çiçeğinden sonra ikinci sıraya koyduğu bir çiçektir. Barış çiçeğinin havadan temizlediği etiği tüm kimyasalları Kasımpatı da absorbe etmektedir. Sadece absorbe edilen miktar cinsinden farklılıkları var.


Kasımpatı


Paşa Kılıcı (Sansevieria trifasciata)

Paşa kılıcı da İngiliz sarmaşığı gibi amonyak haricinde listedeki tüm kimyasalları absorbe etmektedir. Kolay bakımı ile tam bir ev çiçeği olan paşa kılıcı ile evinizin havasını birçok kimyasaldan temizleyebilirsiniz.


Paşa Kılıcı


Dresena Çiçeği (Dracaena fragrans)

Kısmı kölge ve hafta bir kere suladıktan sonra evinizin havasını benzen, formaldehit ve trikloretilen gibi kimyasallardan temizleyen güzel görünümlü bir çiçektir.


Dresene Çiçeği


Marginata Bitkisi ve Kırmızı Dresena Çiçeği (Dracaena marginata)

Kırmızı köşeli dresena olarak ta adlandırılan bu çiçek Paşa Kılıcının absorbe ettiği tüm kimyasalları ortamdan uzaklaştırmaktadır. Direkt güneş ışığı alacak şekilde pencere önüne konulabilecek bu çiçeği haftada bir kere sulamanız ve yılda iki kez toprağını değiştirmeniz veya gübrelemeniz yerlidir.


Marginata Kırmızı Dresena çiçeği


Hanım Palmiyesi (Rhapis excelsa)

Hanım palmiyesi, listedeki benzen ve formaldehit dışında tüm kimyasalların absorbe etmektedir.


Hanım Palmiyesi


Flamingo Çiçeği (Anthurium andraeanum)

Flamingo çiçeği de yine bir zambak türü olarak ta bilinir. Flamingo zambağı ismiyle de bilinir. Flamingo çiçeği amonyak, trikloretilen, ksilen ve toluen gibi kimyasalları absorbe etmektedir.


Flamingo Çiçeği


Salon Sarmaşığı (Epipremnum aureum)

Salon sarmaşığı ise benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi kimyasalların absorbesini gerçekleştirerek evinizin havasını temizleyen bir çiçektir.


Salon Sarmaşığı


Mor Çiçekli Çim (Liriope spicata)

Mor çiçekli çim de görünüş olarak gerçekten çok hoş bir çiçektir. Bakımı çok kolay olan bu çiçeği hafta bir kez sulayarak ve yılda üç kez gübreleyerek yetiştirebilirsiniz. Çok fazla güneş ışığı isteyen bir çiçekte değildir.


Mor Çiçekli Çim


Hangi Çiçek Hangi Kimyasalı Absorbe Ediyor?



Hangi çiçek hangi kimyasalı absorbe ediyor

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas