Akvaryum ve Balıklar Nasıl Taşınır

 



Birçok kişi taşınırken akvaryum ve balıklarını nasıl taşıyacağı hakkında soru sormaktadır. Akvaryum taşımak gerçekten stresli ve insanı tedirgin eden bir durum olası hatalar bir canın kaybı anlamına geldiği için çok daha fazla özen gerektiren bir süreç. Bu nedenle her aşamayı olabildiğince detaylı ve görsellerle destekleyerek akvaryum ve balıklar nasıl taşınır başlıklı yazımızı hazırlamaya karar verdik.

Akvaryum taşırken dikkatli olmamız gereken bazı önemli noktaları şöyle sıralayarak başlamak istedik.

1- Balıkların taşınması
2- Akvaryum içindeki bitki, mercan ve yararlı bakterilerin taşınması
3- Akvaryumun malzemeleri ve kendisinin taşınması

Tüm süreçte bu üç aşamanın hepsini tek tek açıklayacağız.

Balıkların Taşınması

Balıkları taşıma süresine en az 24 saat kala beslemeyi bırakın. Balıkların taşınma sürecini aç geçirmeleri daha iyi olacaktır. Balıklarınız iki veya üç günlük açlığa dayanabilirler.

Balıkları taşımak için akvaryum ile aynı sıcaklıkta olacak şekilde ve daha temiz bir su hazırlayın. Bu hazırladığınız suya akvaryumdan da az miktarda su ekleyerek balığın çok fazla yabancılık çekmemesini sağlayın.


Balıklar nasıl taşınır


Balıkları tek tek poşetlere koyarak taşıyın. Taşınacak mesafe arttıkça daha büyük poşetler ve daha fazla su kullanın. Poşetin ağzını bantlayabilir veya lastik kullanabilirsiniz. Poşetin ağzını su sızmayacak şekilde kapattıktan sonra ikinci bir poşete daha yerleştirin bunun ağzını da aynı şekilde kapatın. İki poşet ekstra güvenlik sağlayacaktır.


Balıkların taşıma poşetine konulması


Balıkları tek tek poşetlere yerleştirdikten sonra poşetleri içine koyacağınız kolileri hazırlayın. Kolinin altını ve köşelerine göre strafordan parçalar kesin ve kolinin her tarafını strafor ile kapatın. Straforlar hem güvenlik hem de sıcaklığın kontrolü için önemlidir.


balıkların koliye yerleştirilmeleri


Tüm balıkların içinde olduğu poşetleri tekrar bir büyük poşetin içine koyarak ekstra güvenlik sağlayabilirsiniz.


Straforu yerleştirin ve koliyi kapatın


Son poşetin ağzını da kapattıktan sonra en üst için hazırladığınız strafor parçasını kapatın ve koliyi iyice bantlayın. Taşınma sürecinde kolinin açılıp balıklarınızın düşmesini istemezsiniz.

Daha Uzun Mesafelere Balık Nasıl Taşınır

Bu şekilde şehir içinde ve kısa mesafeli şehirlerarasında balıklarınızı güvenle taşıyabilirsiniz. Her poşete yalnız bir balık ve su miktarının fazla olması ile yukarıdaki yöntemle balıklarınız çok rahat bir gün uzaklıktaki mesafelere taşınabilir.

Çok daha uzun mesafeler için önerimiz. Balık taşıma kovaları ve hava pompası kullanmanızı öneriyoruz. Taşınma sürecinde balıklarınıza oksijen sağlayacak pilli hava pompalarını akvaryum ürünlerini satan her yerde kolayca bulabilirsiniz.

Daha büyük balıkların taşınması yerine satılıp yeni yerde tekrar alınması seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Akvaryum İçindeki Bitki, Mercan ve Yararlı Bakterilerin Taşınması

Mercan ve bitkilerin taşınması yöntemini de yine balıklarda uygulanan yöntemi kullanabilirsiniz. Mercan ve bitkilerinizi bir miktar su ile poşetlere yerleştirebilir ve yine balıklarda olduğu gibi straforlu kolilere yerleştirebilirsiniz. Poşetlerini olabildiğince az hareket etmesi için kolideki boşlukları ambalaj kâğıtları veya balonlu naylon ile doldurmayı ihmal etmeyin. Poşetlerini çok fazla hareket etmesi patlamalarına neden olabilir olabildiğince hareketsiz kalmalarını sağlayın.

Akvaryumun Malzemeleri ve Kendisinin Taşınması

Akvaryumdaki suyu tamamen boşalttıktan sonra akvaryum çakıl ve kumlarını da boşaltın ve bunları temizleyin. Taşınmayı iyi bir temizlik fırsatı olarak kullanın.


Akvaryum nasıl taşınır


Akvaryumdaki bir miktar suyu yeni yere götürmek için depolayın. Sudaki yararlı bakterileri yeni adresine taşımak için iyi bir yöntemdir.


Akvaryum taşınmaya nasıl hazırlanır


Akvaryum dibinde kalan kum ve çakılları iyice temizleyin ve kurutun. Bunları da bir poşete doldurun ve yeni adrese taşıyın.

Akvaryumların büyük çoğunluğu cam veya akrilikten yapılır her iki malzemede darbelere karşı dayanıksızdır. Bu nedenle akvaryumun darbelere karşı korunması için iyi paketlenmelidir.

Akvaryumu taşımaya hazırlamak için önce birkaç kez balonlu naylon ile sarın ardından her köşesine göre hazırladığınız straforları yerleştirin. Straforları sabitlemek için birbirine bantlayın. Ardından tekrar en az iki kere balonlu naylon ile sarın. Böylece akvaryum yeni adresine güven içinde taşınabilecektir.

Eğer akvaryumun içine sığacağı bir koli varsa balonlu naylonla sardıktan sonra koliye yerleştirip taşımasını yapabilirsiniz. Ancak eğer koli yok ise her tarafını güvende tutacak iki santimetrelik straforlar ile kapatmanız size daha fazla koruma sağlayacaktır.​

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas