Taşınma Kolisi Olarak Tencere İçi Kullanımı


 

Yeni bir eve taşınmanın heyecanı gibisi yoktur.

İrili ufaklı eşyaların derlenip toparlanması ve yeni ev içerisinde bu eşyaların yerleştirilecekleri yerlerin hayalini kurmak, eminiz sizi de çok heyecanlandırır.

Ancak eşya toplama konusunda çok başarılı veya deneyimli değilseniz, hele kolay kırılabilecek eşyaların paketlenmesi noktasında herhangi bir fikriniz yoksa o zaman işiniz biraz zorlaşabilir.

Mutfaktaki çay bardaklarından, salondaki vitrin içinde bulunan babaanne yadigârı kahve fincanı takımı ve daha birçok kırılabilecek eşyanın sağlıklı bir şekilde taşınabilmesi, sağlıklı bir paketleme yöntemiyle gerçekleştirilebilir.

Bu sağlıklı paketleme işlemi için gerekli olan ana eşya, çeşitli çap ve ebatlarda tencerelerdir.

Zira ne sıradan karton kutular, ne plastik paketler ne de başka bir çözüm, tencerelerin üstleneceği görevi tam anlamıyla gerçekleştiremez.

Neden mi? Gelin birlikte bakalım.

Çok Amaçlı Çelik Tencere


İlk başta kulağa biraz garip gelse de, çelik tencerelerin sağlam birer taşınma kolisi olarak kullanılabileceği fikrine siz de bir süre sonra normal karşılayacaksınız.

Çünkü taşınma işleminden sonra sağlam kalmasını istediğiniz küçük eşyaların kaderleri, büyük oranda tencerelerin elindedir.

Çelik tencereler, sağlam yapılarıyla hem ağırlık hem de darbelere dayanıklıdırlar.

Yeterli miktarda koli bandı, iki metre kadar balon kabarcıklı naylon ve birkaç rulo kâğıt havlu; küçük boyutlu ve kırılabilecek eşyaların taşınması sırasında tencerelerinize yardımcı olacak diğer malzemelerdir.

Mutfaktan başlayalım. Çay bardaklarını ve benzeri kırılabilecek küçük cam ürünleri, teker teker kâğıt havlulara sarın.

Uygun boyutlu bir tencerenin tabanına balon kabarcıklı naylonlardan uygun büyüklükte yerleştirin ve sardığınız küçük cam ürünleri dikkatli bir şekilde tencerenin içine yerleştirin.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta, eşyaların birbirileri üzerine çok baskı uygulamayacak yoğunlukta ve ağırlıkta olmamasıdır.

Bir tencereye tüm malzemeleri tıkıştırmaya çalışmaktansa, birden fazla tencereye eşyaları yaymak çok daha doğru bir yöntemdir.

Tencere içinde, eşyaların homojen yerleşememesinden dolayı çeşitli boşluklar olacaktır.

Bu boşlukları da yine balon kabarcıklı naylonlarla doldurun.

Sonra tencerenin kapağını kapatın.

Balon kabarcıklı naylonlarla tencereyi güzelce sardıktan sonra düzgün bir şekilde bantlayın ve tencerenin üzerine içinde ne olduğuyla ilgili bir not yapıştırın.

Salon vitrini içinde bulunan değerli eşyalar için kâğıt havlu yerine kabarcıklı naylonları rahatlıkla kullanabilir, tencereleri o eşyaların taşınmasında da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Yeni Evinize Hoş Geldiniz


Tencerelerinizin üzerinde bulunan ve taşınma işlemi bittikten sonra, eşyalarınızın yerleştirilmesi aşamasında size kolaylık sağlayacak notlara göre tencerelerinizi ilgili odalara götürün.

Yine paketleme işleminde olduğu gibi hassas bir biçimde en üstten başlayarak eşyalarınızı çıkarmaya ve paketlerinden arındırmaya başlayın.

Ortaya çıkacak dağınıklığın önüne geçmek için paketlemede kullandığınız havlu ve naylonları daha önce edindiğiniz poşetlere doldurun ki, özenle paketlediğiniz ve taşıdığınız kırılabilecek küçük eşyalarınız beklenmedik bir kazaya kurban gitmesinler.

Tüm bu işlemler bittikten sonra, çelik tencereler hakkında çok da fazla bilinmeyen bir konuyu öğrenmekle kalmayıp bizzat uygulamanızın verdiği huzurla, arkanıza yaslanıp hazırladığınız sıcak kahveyi yudumlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas